Popüler Yayınımıza da Göz Atabilirsiniz

Unity Nasıl Yüklenir En Güncel Eksiksiz

 Oyun motoru olarak kullandığımız Unity3D programının 2020 en güncel ya da istediğimiz farklı sürümünü bugün birlikte adım adım kurulumunu gerçekleştireceğiz.

İlk olarak UnityHub programını yüklüyoruz. Bu program sayesinde, farklı Unity sürümlerini bir arada kullanabiliriz. 

https://unity3d.com/get-unity/download

Yukarıdaki bağlantıdan Download Unity Hub yazılı yeşil kutucuktan UnityHub'ı indirebiliriz. İndirdiğimiz programı çalıştıralım.

Lisans sözleşmesini kabul ederek. Yükle ye basalım ve kurulumun bitmesini bekleyelim. Kurulum tamamlanınca, programı çalıştıralım.

Açtığımızda bu tarz bir ekran ile karşılaşacağız. Sağ üst kısımdaki profil tuşuna basarak giriş yapalım . Eğer hesabımız yok ise aynı yerden bir hesap oluşturalım. Daha sonra bu ekrana tekrar gelip  sizde açık olacak olan ACTIVITE NEW LICENSE tuşuna basalım

Burada Eğer ki Unity ile daha önce uğraşıp yıllık kazancınız $100.000 geçiyorsa Unity Plus or Pro seçeneğini seçip paralı sürümünü kullanmanız gerekiyor. Ama böyle bir durum yoksa bizim gibi Unity Personal deyip üstteki seçeneği seçebillirsiniz kazancınızın bu kadar olmadığını belirterek, sadece hobi amaçlı ise alttaki I don't use Unity in professional capacity seçeneğini seçin. Bu ayarıda yaptıktan sonra sol üst köşedeki geri tuşuna basalım.


Sol bölümden INSTALLS kısmını seçelim ve ADD diyelim.


Eğer ilk defa yüklüyorsanız ve bilginiz yoksa sürümler hakkında, En üstte önerilen (Recommanded Release) versiyonu yükleyebilirsiniz. Bu versiyon resimdekinde farklı olabilir zaman değiştikçe. İstediğiniz versiyonu bu listede bulamamışsanız yukarıdaki mavi download archive ile Unity sitesinden edinebilirsiniz. Bulduğunuz o versyonun yanındaki yeşil Unity Hub kısmına basarsanız aşağıdaki görseldeki adıma gelirsiniz direkt. 

Next diyerek devam edelim.


Bu kısımda istediğimiz araçları ve platformları da beraber yükleyebilirsiniz. Her seçtiğiniz platform size indirme boyutunu arttıracak ve yükleme süresini uzatacaktır. Bu yüzden başta temel ihtiyacınız olan platformları yüklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra eklemede yapabiliyorsunuz rahatça.

Eğer bir editörünüz yoksa Visual Studio seçmeniz de fayda olacaktır. En rahat kullanımı olan editör bizler için.

Next diyerek yüklemeyi başlatalım.


Versiyon geldi soluk görünüyor ve üzerinde mavi çizgi var yani yükleniyor demek. İşlem bitince Project menüsünden proje oluşturabilir veya açabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

C# örnekleri oyun nasıl yapılır

C# ile List İçinde Değer Arama ve Bulma Find ve FindAll Komutu